Fordybelse

Pilgrimsvandring med fokus på fordybelse

 

Ruten går igennem varierede landskaber og giver dig et indtryk af områdets helligsteder. Der vil være mulighed for andagtssteder undervejs.

 

Længde 20 km.

Vi anbefaler selv at medbring forplejning til turen.

1 - Mergelgraven

 

Kæmpe høj i Allinge Ådalen

I slutningen af 1920erne blev den kalkholdige mergel gravet ud og fragtet med tipvognsspor ud i området. Sporet gik så langt som til Laurbjerg, som ligger ca. 25 km væk.

 

Refleksion

Da Adam og Eva blev fordrevet fra paradiset, var en af de nye livsbetingelser, at ’med møje skal du skaffe dig føden’ og ’i dit ansigts sved skal du spise dit brød’.

(se 1. Mosebog kap 3. v 17-18).

 

Hvad betyder det for mig i dag? Er der i mit arbejde eller andre livsbetingelser noget, der er hårdt? Hvad jager mig ud af ’paradiset’?

 

 

 

 

 

2 - Bredden ved skader Å

 

Skader Å er et af områdets reneste vandløb. Om vinteren kommer havørrederne op for at gyde, og man kan se isfugle langs åen.

 

Refleksion

Jesus siger om sig selv:’ Enhver der drikker af dette vand, skal aldrig i evighed tørste’ (Joh. 4,14).

 

Hvor har jeg de kilder i mit liv, som giver næring og gør, at jeg ikke tørster? Hvor finder jeg lindring og hvile..? Læs evt. Davids salme 23.

 

 

3 - Udsigtspunktet ved skovbrynet imod Alling å

 

Alling Ådal er ved et stort genopretningsprojekt igen blevet til et vådområde, der tiltrækker mange fugle. Her kan man se havørne og fiskehejre, og alle håber på, at der snart ankommer et storkepar.

 

Refleksion

Jesus taler om himlens fugle og markens liljer som værende ubekymrede (læs Matt. 6,25-34). ’Vær da ikke bekymrede for dagen i morgen.’ (Matt 6,34)

 

Siger talen om ubekymrethed noget i forhold til mit liv. Er der øjeblikke i min tilværelse, hvor jeg bare ER, og hvor jeg ikke i mine tanker, enten befinder mig i fremtiden eller i fortiden.

Læs evt. Davids Salme 136 v. 1-9

TURBESKRIVELSSE

Brug P-pladsen ved Voldum kirke som udgangspunkt. Besøg gerne kirken, hvor der er mulighed for at tænde et lys. Følg kortet, hvor nedenstående forslag til stop er afmærket.

 

Se pilgrimsruten på kort


Vis Alling Ådal på et større kort

Voldum og Rud Kirker varetager hvert år pilgrimsvandringer, hvor du kan få glæde af de mange kirkelige, kulturelle og ikke mindst naturskønne oplevelser området byder på.

 

Læs mere herom...

4 - Den gamle Mariakilde ved Mygind

 

Oplev naturens fantastiske underværker i Alling Ådalen

Det danske landskab er fra gammel tid markeret med gamle helligsteder. Mange af disse går langt tilbage til vores tidligste forfædre, og undervejs i historien har de ændret betydning. Dette var også tilfældet, da de gamle helligkilder trådte ind i kristendommens tidsalder.

 

Refleksion

Maria, Jesu mor, var for de tidligste kristne et menneske, der levede helt tæt på Gud. Ofte fremstilles hun i ikoner, hvor hun på samme tid udstråler både omsorg og bekymring .

 

Hvor finder jeg omsorg i mit liv?

Hvor giver jeg omsorg i mit liv?

Kender jeg følesen af samtidig at føle omsorg og bekymring.?

Læs evt. Matt 11.28-30.

 

5 - Krogsbæk kirketomt

Da beboerne i de nærliggende landsbyer gerne ville have kirken tættere på, hvor de boede, blev den gamle kirke revet ned. Men helligstedet blev bevaret til stilhed og andagt.

 

Refleksion

I Det Nye Testamente står der, at Jesus sommetider trak sig tilbage til øde steder for at bede (Luk 5,16)

Har jeg steder, hvor jeg kan trække mig tilbage og finde hvile og ro?

Der er mange måder at bede på. At sige alt det, hjertet er fyldt med. At bede en færdig bøn f.eks Fadervor. At sidde i stilhed og møde Guds ømhed i hjertet.

Læs f.eks. Matt. 6,5-15.

 

6 - Skader kirke

Skader kirke er en af landsdelens smukkeste romanske kirker. Bygget af det lille lokalsamfund under stor anstrengelse. Kirken er et vartegn for den nye tro, som satte kærligheden som fortegn for tilværelsen.

 

Refleksion

’Kærligheden tåler alt, tror alt, håber alt, udholder alt’, skriver Paulus (1. fil 13,7).

Er kærligheden stadig fortegn for tilværelsen blandt danskerne i dag?

Holder Paulus ord om kærligheden stadig?

 

7 - Solbjerg

Fra Solbjerg kan man se solopgang og solnedgang. Og samtidig er der en kilde. Det betyder ifølge historikere, at stedet formentlig har været et helligsted allerede fra bronzealderen.

 

Refleksion

Grundtvig skrev i salmen Hil dig frelser og forsoner:

’Du som har dig selv mig givet,

Lad i dig mig elske livet..’

Hvad betyder det,?

Hvornår elsker jeg livet igennem Gud?

SØBY HØJE

Tre høje i Søby

Nyd de mange historiske helligsteder og oaser, som du møder på vandringen.

 

Nedenfor ser du Den gamle Mariakilde og Mygind kirke.

Den gamle mariakilde ved Mygind
Mygind Kirke

Pilgrimsvandringer

Computeriet © All Rights Reserved

Pilgrimsvandringer